Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: info@boller.hu

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

Az idő egyre hűvösebb, ami a húsimádók számára nem jelenthet mást, mint, hogy közeleg a disznóvágás szezon! Össze sem hasonlítható az otthon készített hurka, kolbász, sajt, májas íze a boltiéval. Sok család és baráti társaság a hideg idő beköszöntével már alig várja a disznótort.

A disznóvágást a mai napig hajnalban kezdik, csak úgy, mint régen. A disznóvágás, aminek a határozott célja és eredménye a hús, az pedig csak a hűvösben őrzi meg frissességét. Ha a hús megromlik, rengeteg ember munkája megy kárba vele együtt. Egy jól sikerült disznóvágással azonban a húsvéti sonka, a füstölt kolbász, szalámi és szalonna utánpótlása is biztosítottá válik. És élménynek sem utolsó.

Hajnalban friss marad a hús

A disznóvágást nem véletlenül kezdik hajnalban, egyrészt több embernek is nagyon sok munka, mire az élő állatból étel lesz, másrészt a nyers hús, vér és bensőségek feldolgozásig biztosan frissek maradnak a hidegben. Ezért a disznót lehetőleg minél hűvösebb időben vágjuk, ezért ajánlott a réteges öltözködés és szokás a melegítő italok kínálása. A háziaknak azonban nemcsak a vendéglátással kell aznapra készülnie, rendkívül sok eszközre, felszerelésre és speciális anyagokra van szükség az esemény gördülékeny lebonyolításához. A böllérre természetesen rábízhatjuk azokat az eszközöket, amik az állat leöléséhez kellenek, a többi felszerelésről azonban jobb idejében gondoskodni.


1019

Nézzük mi mindenre lesz szükség a disznótoron:

 • Jó minőségű kések: darabolni, kockázni, kaparni, felvágni, aprítani, hártyázni, pucolni stb.
 • Számtalan edény, vájdling: felfogni, összegyűjteni, kikeverni, bekeverni, felfőzni, kisütni, beáztatni, abálni, tárolni, leszűrni.
 • Perzselő, gázpalack, nyomásszabályzó.
 • Emelő: mert a disznó nagyon nehéz akkor is, ha már nem él. Ha sok nagyon erős férfi van a társaságban, elég lehet egy kötélcsiga megemelni az állatot, de előtte próbáljuk ki egy mázsás súllyal, biztosan sikerül-e majd.
 • Húsdaráló, hurkatöltő, abálókosár és lánckesztyű. A speciális kesztyű a disznó bontásakor szükséges, hiszen minden csúszik a víztől a zsírtól és a vértől.
 • Hentes kötény, hogy megkíméljük a ruhánkat a szennyeződéstől.
 • Gázzsámoly és üst, üstház, fakanál, a nagyobbak közül.
 • Fűszerek és belek, ha nem szeretnénk vesződni a bél kimosásával.
 • Zsineg, klipszelő
 • Csomagolóanyag az elkészült ételekhez
 • Hűtő- és fagyasztószekrény, ha esetleg nem vagyunk felkészülve 5-10-50-100 kg hús és húskészítmény hosszabb tárolására.

Mindez bizony kelleni fog egy komplett disznó feldolgozásához. Ha házi hurka-kolbász töltésre, májas vagy disznósajt készítésre vagy teljes disznótorra készülsz, akkor is érdemes benézned webshopunkba, ahol a profi eszközök, kiegészítők és a legfinomabb fűszerek között válogathatsz.

 

 

A honlapon található nevek, képek és leírások a Böllér cégcsoport tulajdonát képezik, ezeknek mindennemű másolása tilos! Bővebben...

Kapcsolat

Böllér-Ker Kft.
8500 Pápa
Külső Veszprémi út 40.

Tel.: +36-89/512-596
E-mail: info@boller.hu