Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: info@boller.hu

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

Mi másért készülnénk egész évben a disznótoros szezonra, ha nem a legfinomabb fogások élvezetéért? 

Persze az is örömmel tölti el a hurka-kolbász készítőket, amikor büszkén kínálhatják a legjobb fűszerezésű, saját húsételeiket, de az igazi boldogság mindig a közös étkezés. A disznótoros finomságok gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, de ha sütés közben durrannak a kolbászok és a hurkák, az a leggyakorlottabb háziasszonyt is próbára teheti.

Csak a szerencse kérdése?

Elsőre egyszerűnek tűnik a hurka és a kolbász sütése, de a kezdő háziasszonyok gyakran szembesülnek azzal, hogy megrepedezik, esetleg teljesen szét is esik ez a finomság. Gondolhatnánk, hogy csak a szerencsén múlik, hogy egyben marad-e a bél sütéskor. Persze ugyanolyan finom, akkor is, amikor szétesik, de egyben tálalva mindig szebb és kevesebb takarítani valót is hagy maga után. A legtöbb háziasszony megszurkálja sütés előtt a hurkát és a kolbászt, hogy a gőz távozhasson sülés közben. Sok esetben azonban még így sem sikerül tökéletes formában kiszedni a sütőből. Sőt, előfordulhat az is, hogy épp azokon a helyeken hasad szét a hurka, ahol megszurkáltad. Vesd be inkább nagyanyáink praktikáit a tökéletes disznótoros készítéshez!

A titok nyitja a víz!

Sokan nem is gondolják, hogy annak érdekében, hogy egyben maradjon a hurkánk és kolbászunk vízzel tehetünk a legtöbbet. A tökéletes eredmény eléréséhez sütés előtt 10-15 perccel áztasd őket kb. 5 percig hideg vízbe, így a bél rugalmassá válik, és kisebb az esély, hogy szétdurranjon. Ezt követően tedd őket egy nagyobb méretű, tepsibe és a tökéletes eredmény érdekében önts alájuk egy kevés vizet. A hurka esetében el is tekinthetsz a szurkálástól, a kolbászba viszont mindenképp szúrj apró lyukakat villával, hogy a zsírja ki tud csorogni. Vagyis a hurkát ne bántsd, csak a kolbászt szurkáld meg sütés előtt!

A tepsit hideg sütőbe tedd, hogy fokozatosan melegedjen át a húsételek és 160 fokon körülbelül 30-40 percig süsd készre. Ne fedd le, és legalább egyszer forgasd meg mindegyiket. Arra figyelj oda, hogy ne süsd túl, amikor kívülről már szép pirosak, akkor vedd ki a tepsit a sütőből. A hurka kicsit előbb fog elkészülni, mint a kolbász.

Sütheted sütőben, de ha már gyakorlott vagy készítheted a tűzhelyen teflonban is. Amikor elkészült kínálj hozzá salátát vagy savanyúságot, de süthetsz mellette, ugyanabban a tepsiben krumplit is, ami így átveszi a füstölt ízeket.

Ha a hurkát-kolbászt vagy a házi májast, a szalámit, a disznósajtot te magad készíted el, biztosan segítségedre lesznek csomagjaink, amiket úgy állítottunk össze, hogy ahhoz már csak a kifogástalan minőségű húst kelljen megvásárolnod! Nézz szét a webshopban!

 

 

 

A honlapon található nevek, képek és leírások a Böllér cégcsoport tulajdonát képezik, ezeknek mindennemű másolása tilos! Bővebben...

Kapcsolat

Böllér-Ker Kft.
8500 Pápa
Külső Veszprémi út 40.

Tel.: +36-89/512-596
E-mail: info@boller.hu