Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: info@boller.hu

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

A disznóvágás során mindig arra törekszünk, hogy semmi ne vesszen kárba és minden úgy sikerüljön, ahogy annak kell. Ennek ellenére előfordulhat, hogy elszámoljuk a szükséges alapanyag mennyiségét. A megmaradt fűszereket egy évig még bármire felhasználhatjuk sütés-főzés közben, ha megfelelő légmentesen zárható dobozban tároljuk. A többi felszerelés klipsz és zsineg is jó lesz jövőre, igen ám, de mi történjen akkor, ha megmaradt a bél?

Ha nem szeretnénk még húst vásárolni, hogy különféle töltelékárút készítsünk az éppen felesleges mennyiségű bélből, egy nagyon egyszerű megoldással sokáig megőrizhetjük a szavatosságát.

A besózott bél sokáig eláll

A megmaradt belet, lehetőleg tisztán, nem masszával szennyezetten forgassuk tömény sóba vastagon és ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki. Így, egy lezárt edényben száraz hűvös helyen akár 1 évig is gond nélkül eláll. A zsírosabb bélféleséget, culáré, vastagbél, vakbél, marhabél mindig tömény sós lében kell tárolni, különben a levegőtől megavasodik és használhatatlan lesz. Ez arra az esetre is vonatkozik, amikor töltés előtt kibontjuk a megvásárolt belet.

Készítsd el kreatívan

Ha mégis felhasználnád a megmaradt belet, készíts belőle valami különlegeset! A dél-dunántúli svábok népszerű vastag, paprikás, fokhagymás kolbásza a stifolder, ami egy igazi ínyencség. Ezt a csemegét egyszer minden hurka-kolbász töltőnek ki kell próbálnia.

Dunántúli stifolder szalámi:

  • 5 kg sovány sertéshús,
  • 5 kg sovány marhahús,
  • 1,5 kg kockára vágott szalonna,
  • 25 dkg só,
  • 10 dkg édesnemes pirospaprika,
  • 1,5 dkg őrölt fehér bors,
  • egy és fél fej fokhagyma összezúzva.

A húsokat megtisztítjuk, a marhahúst kétszer, a sertést egyszer megdaráljuk, hozzáadjuk a szalonnát és a fűszereket. Nagyon jól kigyúrjuk, és marhabélbe jó keményre, légmentesen betöltjük. Füstölés előtt néhány napra sonkapácba tesszük, utána füstöljük.”

 

 

 

A honlapon található nevek, képek és leírások a Böllér cégcsoport tulajdonát képezik, ezeknek mindennemű másolása tilos! Bővebben...

Kapcsolat

Böllér-Ker Kft.
8500 Pápa
Külső Veszprémi út 40.

Tel.: +36-89/512-596
E-mail: info@boller.hu