Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: webaruhaz@boller.hu 

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

Lassan, de biztosan megérkezik a nyár. Ha pedig itt a nyár, akkor itt a grill partik időszaka is, hiszen nem nyár a nyár ropogós grillcsirke, hal vagy finom grillezett zöldségek nélkül. Egy jó böllér azonban tudja, hogy ennek sem szabad vagy lehet csak úgy ukk-mukk-fukk módra nekiállni.

 

 

Éppen ezért összeszedtünk most 5 fontos tudnivalót, hogy mire is érdemes mindenképp odafigyelned a grillezésnél, hogy hogyan is lehetsz idén nyáron te a grillek böllére!

 

  • Itt nem baj, ha kiszárad

Természetesen nyáron oda kell arra figyelned, hogy a megfelelő folyadékmennyiséget megkapja a szervezeted, hiszen nyáron a nagy meleg miatt még inkább kiszáradhatunk. És bár a saját kiszáradásodat nem szabad hagynod, az azonban nem baj, ha a grillezésre szánt husi száraz marad. Ugyanis amíg a felületén kipárolgott víz nem szárad fel teljesen, addig felesleges is nekikezdened a dolognak. A csodálatos ízvilága a fűszerezett, grillen megsütött húsnak így tud majd igazán megjelenni, azzal a ropogós, barnás kéreggel együtt a sült szélén, amibe annyira isteni érzés beleharapni.

 

  • Szabad a forgás

Ha megfigyeled minden kultikus filmben, amiben grillezős jelenet van, előszeretettel forgatják a húst ide meg oda. És ez bizony nagyon jót tesz a húsnak, ugyanis minél többször forgatod meg a nyárson, annál inkább egyenletesen éri majd a hő, így minden oldala, minden széle egyformán, szuper egyenletesen sül majd meg.

  • Nyitva vagy csukva?

Ez most arra kell érteni, hogy le kell-e takarni a készülő húsokat, vagy le kell-e csukni a grillező tetejét sütés közben? A hozzáértők szerint ezt attól tedd függővé, hogy faszénnel vagy gázos grillel sütsz-e? A faszénes változatnál érdemes nyitva hagyni a grillezőt, vagyis nem kell letakarni semmivel a husikat, mert az oxigén hatása kifejezetten jót tesz a finom ételnek. Ellen a másik változatnál, ha gázos grill eszközöd van, akkor jobb, ha lecsukod a fedőt, mert itt belül sokkal nagyobb és magasabb hő képződik, amiben szépen pirulnak és puhulnak majd a falatok.

 

  • Trükközés sütés közben

Ha Laci bácsi grill fűszerkeverékével alaposan bepácoltad a húsokat, akkor már nem lehet hiba az ízvilágban. De lehet még egy kicsit trükközni sütés közben is, mégpedig ha közben mustáros-mézes szósszal átkenegeted a húst, akár kétszer is megteheted ezt. Ettől nemcsak egzotikusabb ízvilága lesz az ételnek, hanem ropogósabb és puhább is lesz. Emellett abban is tudod erősíteni ezt az ízhatást, ha friss rozmaringágakat teszel a faszénre.

 

  • Minden tiszta?

Grillezés előtt, vagy inkább utána - természetesen, ha kihűlt már - érdemes és nagyon ajánlott mindig lemosni, letisztítani a grillt. Már csak azért is jobb ezt közvetlenül sütés után megcsinálnod, mert később csak nagyon rászárad, ráég a zsír és a mindenféle húsmaradék. És bizony majd később, mikor újra a grillen szeretnél sütni az égett zsír illata és íze nyomot fog hagyni a husin, ami csak elrontja a finom, tálalni kívánt ételt. Égett ízű húst már pedig senki nem szeret fogyasztani, nem igaz?

 

Kapcsolódó termékeink: