Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: webaruhaz@boller.hu 

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

A nyár még javában tombol, így Önnek is bőven van még ideje, hogy szuper nyári ételeket készítsen el. Ilyenkor a sütés, főzés, grillezés jó alkalom arra, hogy új dolgokat próbáljon ki, és kedvére kísérletezzen az ízekkel, az ételekkel. A grillezésnek nagyon sok feltétele, íratlan szabálya van, ezért nagyon nem mindegy hogy kezd neki.

 

Ha szeretné elkészíteni a tökéletes pácot,

akkor van néhány fantasztikus tippünk az Ön számára.

Nézzük is, mit érdemes kipróbálnia!

A pác megéri, higgye el!

Persze kár volna tagadni, hogy a pácolás kicsit talán bíbelődős folyamat, de megéri, mert szinte minden grill étel íze ezen múlik. És a pácolás egy rendkívül fontos célt is szolgál, ami főleg a húsok esetében nem elhanyagolható. Mégpedig, hogy a pác azért nagyon fontos a grillezett hús esetében, mert így meg tudja akadályozni, hogy a hús kiszáradjon, és meg tudja őrizni, hogy finom, omlós legyen az étel.

A grillpácok, más néven marinádok fellazítják a hús finom, apró kis rostjait,

ettől lesz olyan puha és könnyen szeletelhető az étel, amit tálal.

Ezzel szemben a halak és a zöldségek esetében inkább csak amiatt érdemes pácolni, hogy különleges íz hatást érjen el.

Válasszon kiváló fűszereket hozzávalónak a Böllér webshop oldalon!

1012

Így készítsen tökéletes nedves pácot

Egy igazán szuper grillpácnak három fő hozzávalója van: olaj - ez lehet olíva, sima napraforgó olaj is -, zöldfűszerek és valamilyen savas adalékot kell még hozzáadnia a tökéletes ízhatásért. Vörös húsok, vadhúsok esetében ajánlatos nagyon alaposan bekenni őket olajjal és hagyni, hogy jól magukba szívják. A savas hozzávaló - mint mondjuk a citrom - lazítja fel a hús finom kis rostjait, ez segít abban, hogy ínycsiklandóan puha legyen az étel. Citrom és citromlé helyett bátran használhat még borecetet, balzsamecetet vagy almaecetet is. De ha egy kis borral meglocsolja, az is szuper ízhatást és puhaságot ér el.

Vigyázat!

Sót semmiképpen ne tegyen a páchoz, hiszen a vizet a só erősen elszívja a húsból.

A húsokat és halakat sütés előtt közvetlenül vagy közben sózza meg.

Mennyi időt pácolódjon a hús vagy a zöldség?

A zöldségeknek elég 25-30 perc, a fehér húsok (csirke, pulyka, nyúl) 2-3 óra pácolást igényelnek. A vörös húsokkal kell ilyen szempontból a legtöbbet törődni, minimum 4-5 óra, de az 1-2 nap pácban való áztatás még jobb nekik. Ezzel szemben a halak beérik 1-2 óra pácolással is.