Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: webaruhaz@boller.hu 

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

A Vadász egyik leghasznosabb eszköze a vadászkése, amely semmiképpen nem hiányozhat az eszköztárából. A megfelelő vadászkés kiválasztásához megannyi szempontot kell figyelembe venni. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a leghasznosabb tippeket, melyeket tapasztalt vadászok osztottak meg velünk a jó vadászkés kiválasztásának titkairól.

Egy jó vadászkés legfőbb ismérve a tartósság

Mind a kés markolatának, mind a pengéjének érdemes megvizsgálni az anyagát, és meggyőződni annak tartósságáról, hiszen ezeknek a késeknek még extrém körülmények között is helyt kell állniuk.

Milyen legyen a kés markolata?

A kés markolatának szélsőséges időjárási körülmények között, fagyban, magas páratartalmú környezetben is masszívnak kell lennie. Fontos, hogy jó tapadást biztosítson, fagyos, csúszós kézzel is biztonságosan fogható és irányítható legyen.

A vadászkés markolata lehet fa, vagy műanyag széles választéka. A fa markolatú késekkel többet kell foglalkoznunk, ezt az anyagot rendszeresen kezelni kell, ha tartósan meg szeretnénk őrizni az eredeti állapotát. A műanyag markolatok azonban semmilyen ápolást nem igényelnek.

Milyen legyen a kés pengéje?

A tartósság egyik legfontosabb kitétele, hogy a penge egy darab fémből készüljön, ne legyen rajta illesztés.

Anyagát tekintve lehet szénacél, vagy rozsdamentes acél. A rozsdamentes acél pengét többször kell élezni, a szénacél pengét többször kell tisztítani a rozsdásodás miatt, így lényegében mindkettővel ugyanannyit kell foglalkozni.

tippek vadaszoknak 1

Egy jó vadászkés második legfőbb ismérve a praktikusság

A kiszemelt késed akkor jó, ha a kényelmesen kezelhetőség szempontjainak is megfelel, nem igényel különösebb ápolást, hiszen senki nem akar több időt eltölteni egy eszköz karbantartásával, mint a használatával. Milyen kitételeknek kell megfelelnie?

Legyen könnyen tisztítható

A vadászat során a kés extrém szennyeződéseknek, különböző anyagoknak van kitéve, mint a vér, faggyú, sár, homok. Nem csak anyagában kell figyelni a jól tisztíthatóságra, hanem a kés felépítésében is.

Legyen gond nélkül élezhető

Az íveltebb pengék nem csak jobban vágnak, de az élezés is gördülékenyebb velük, a mi vadászaink mindenképpen ezt ajánlják.

Nézze meg professzionális Eicker és Dick kés kínálatunkat! >>

Kiváltképpen figyelmébe ajánljuk Eicker I. osztályú krómozott acél elővágó és csontozó késünket!