Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: webaruhaz@boller.hu 

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

A húsfeldolgozáshoz nemcsak a hús, de a megfelelő eszközök is nélkülözhetetlenek! A nem megfelelő szerszámok nélkül a munka nemhogy lassabban halad, de van, hogy egyáltalán kivitelezhetetlen, vagy éppen a hús fogyasztáskor okozhat problémát egy szilánkosra fűrészelt csont. Ha szeretnénk vevőinknek gyors és megbízható húst átadni, vagy csak otthonunkban szeretnénk megkönnyíteni a hús feldolgozásának folyamatát, akár a disznóvágás vagy akár a konyhai munkálatok során, akkor a következő kellékeket semmiképp ne nélkülözzük!

 hentescover

1. Szúrókés

Élőállat előkészítéséhez rendkívül fontos a megfelelő eszköz használata. Böllérek alapvető szerszáma. Kiválasztásánál vegye figyelembe, hogy a megfelelő állathoz a megfelelő hosszal rendelkező kést válasszuk.

2. Csontfűrész

Dick f r sz 50532a8c26c16

Nemcsak a böllérek, vadászok, de a hentesek egyik alapkelléke is, hiszen a legtöbb vevő nem nagy adagokban vásárolja a húst. A tökéletes csontfűrész használata jelentősen meggyorsítja a munkálatokat nemcsak disznóvágás, de a hentespult mögött is. Emlős állatok előkészítésénél mindenképp érdemes beszerezni! A csont elvágása mellett a fagyasztott hús, hal szeletelésére, darabolására alkalmasak!

3. Csontozókés

A megfelelő csontozókés a húsiparban dolgozók alapvető kelléke kell, hogy legyen, de otthoni felhasználásra is ajánljuk, hiszen nagy segítséget nyújt a hús csontról való eltávolításában. A hegyes kések általában 12-17 cm hosszúak, pengéjük pedig nagyon keskeny. A merev csontozókést a marha- és sertéshúshoz használhatjuk, a puhább élűt pedig a baromfi- vagy hal kicsontozására.

4. Bárd

Vastagabb csontok, illetve csontos, porcos húsok nagyobb darabokra bontásánál elengedhetetlen egy jó bárd. Nagyméretű, téglalap alakú kés, mely pengéje kb. 15 cm hosszú, nehéz és vastag gerincű. A bárdok végén sok esetben lyuk található, hogy akár felakasztva is tárolhassuk.

5. Késélező

Ahhoz, hogy az ételek előkészítése közben ne érjen minket bosszúság, minőségi kések kellenek. Azonban a legdrágább darabokkal is előfordul, hogy egy idő után a pengéjük tompává és ezáltal szinte használhatatlanná válik. Az életlen késekkel nem szükséges rögtön késélező szakemberhez rohannunk, hiszen mi is ujjá varázsolhatjuk őket a konyhánkban akár ingyen!
Csupán egyszer kell áldozni egy megbízható késélezőre, mely több évig a késkészlet segítségére lesz.