Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: webaruhaz@boller.hu 

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

Közeleg András napja, a disznóvágás szezonjának hagyományos kezdete. Ez az időszak nemcsak a Magyar gasztrokultúra része, de egy közösségi élmény is.

 

Ön is alig várja már, hogy belevethesse magát az ezzel járó előkészületekbe? Ráhangoló cikkünkben összeszedtük mire érdemes előre gondolni, hogy minden rendben menjen, amikor elkezdjük a munkát a disznótor napjának csípős, hideg hajnalán.

Első a minőség

Az első és egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk az a minőség. Egy rossz minőségű eszköz megnehezítheti a munkánkat, arról nem is beszélve, ha az alapanyagokkal járunk rosszul, akkor az a gondosan elkészített hústermékeket is tönkreteheti. Ezért fontos előre tájékozódni, és olyan válogatott, jó eszközöket és alapanyagokat beszerezni, amik megalapozzák munkánk gyümölcsének minőségét.

 

A siker a jó alapokon múlik

A megfelelő belek kiválasztása kulcsfontosságú szempont a siker érdekében. Érdemes átgondolni, hogy milyen tulajdonságoknak szeretnénk, hogy megfeleljenek, mik lesznek a feldolgozás következő lépései, pl. ha füstölni szeretnénk, akkor olyan belet kell választanunk, ami erre alkalmas. Webáruházunkban számtalan prémium minőségű természetes, , és textil bél közül választhat, így nálunk biztosan megtalálja a céljainak leginkább megfelelő terméket.

A disznóvágás sava borsa

Jól tudjuk, hogy a tökéletes végeredményhez, a jól átgondolt, egyedi fűszerezésre kell fektetni a hangsúlyt, hiszen egy elrontott fűszerezés az egész alapanyagot tönkreteheti. Mi azt tanácsoljuk, hogy írja össze előre mit szeretne készíteni, ezeket hogyan szeretné fűszerezni, és a végén összesítse a fűszereket. Így biztosan nem érheti meglepetés, hogy valamiből túl kevés lesz, valamint a pazarlást is megelőzheti azzal, hogy csökkenti a megmaradt fűszerek mennyiségét. Az általános fűszereken kívül - mint a babérlevél, só, bors, fokhagyma, köménymag, majoranna, édes és csípős paprika -  érdemes eljátszani a gondolattal, hogy valami izgalmas összetevőt adjunk a húskészítményekhez, érdekesebbé téve ezzel a kínálatunkat a versenytársakkal szemben. A mi fűszer tippünk különleges receptekhez a borókabogyó, koriander, chili, és curry. Jó megoldás lehet még a speciális fűszerkeverékek választása is, hiszen azok már jól bevált recept alapján készülnek. Webáruházunkban megtalál minden fűszert, amire egy disznóvágáson szükség lehet, mindezt prémium minőségben, és többféle kiszerelésben!

 

A megfelelő eszközök teszik gördülékennyé a munkát

Érdemes azt is előre átgondolni milyen eszközökre lehet szükség a munka során, nehogy kimaradjon valami, mert az utolsó pillanatban, vagy ne adj isten munka közben sokkal kényelmetlenebb pótolni a szükséges eszközöket. Ne felejtse el ellenőrizni a meglévő felszerelést sem, előfordulhat, hogy az előző évben használt eszközök elhasználódtak, vagy karbantartást igényelnek. Gondoskodni kell a darálók,  hurkatöltők, kések hiánytalan meglétéről és állapotáról. Ha elavult késeit lecserélné, webáruházunkban kiváló minőségű Eicker és Dick késeket kínálunk.

 

Akadálytalan előkészületeket és eredményes disznóvágást kívánunk!