Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: info@boller.hu

Termékkereső

el120901

Kora hajnali sötét didergésben gyűlik össze a család minden tagja és a segítők, hogy az első kör pálinkát kiosszák a háziak és ezzel kezdetét vegye a disznótor. A disznót általában a böllér, a koma vagy sógor ölte le, mert a saját disznóját senki sem vágta le szívesen.

Bővebben: Disznóvágás hagyománya

„….jobb lenne, ha a kolbász fán teremne, s belőle az egész világ ehetne” vallja Batta György a Kolbászfurulya című könyv szerzője. Lássuk be, sok magyar ember boldog lenne, ha ez a vízió valósággá válna.

Bővebben: A kolbász szíve-lelke

Természetesen bél Mitől is kolbász a kolbász? És mi a közös a hurkában, a kolbászban, a szalámiban? Mitől válik azzá, amit így nevezünk?

Bővebben: Természetesen bél

Mesterséges belek A gyakorlott hurka-kolbásztöltők körében a bél kifejezés már rég túlnőtt az eredeti jelentésén. Ma már nemcsak a természetes beleket értjük alatta, hanem minden, olyan úgynevezett burkolóanyagot, amibe az aprított vagy pépes alapanyagot betöltve töltelékárut készíthetünk.

Bővebben: Mesterséges belek

Nincs annál bosszantóbb mint, amikor egy életlen rossz késsel az ember megpróbál vágni, csontozni, szeletelni, de sehogy nem akar összejönni.

Bővebben: Mit keres az ipari kés a konyhában?

3. oldal / 3

 

 

A honlapon található nevek, képek és leírások a Böllér cégcsoport tulajdonát képezik, ezeknek mindennemű másolása tilos! Bővebben...

Kapcsolat

Böllér Kft.
8500 Pápa
Külső Veszprémi út 40.

Tel.: +36-89/512-596
E-mail: info@boller.hu