Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: webaruhaz@boller.hu 

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

Az idő egyre hűvösebb, ami a húsimádók számára nem jelenthet mást, mint, hogy közeleg a disznóvágás szezon! Össze sem hasonlítható az otthon készített hurka, kolbász, sajt, májas íze a boltiéval. Sok család és baráti társaság a hideg idő beköszöntével már alig várja a disznótort.

Bővebben: Csípős időben készül a csípős kolbász

A jó háziasszony és a gyakorlott hurka-kolbásztöltő tudja, hogy a húsétel lelke a jó fűszerezésben rejtezik.

Bővebben: Fűszerek élettani hatásai

„….jobb lenne, ha a kolbász fán teremne, s belőle az egész világ ehetne” vallja Batta György a Kolbászfurulya című könyv szerzője. Lássuk be, sok magyar ember boldog lenne, ha ez a vízió valósággá válna.

Bővebben: A kolbász szíve-lelke

Kora hajnali sötét didergésben gyűlik össze a család minden tagja és a segítők, hogy az első kör pálinkát kiosszák a háziak és ezzel kezdetét vegye a disznótor. A disznót általában a böllér, a koma vagy sógor ölte le, mert a saját disznóját senki sem vágta le szívesen.

Bővebben: Disznóvágás hagyománya

Mesterséges belek A gyakorlott hurka-kolbásztöltők körében a bél kifejezés már rég túlnőtt az eredeti jelentésén. Ma már nemcsak a természetes beleket értjük alatta, hanem minden, olyan úgynevezett burkolóanyagot, amibe az aprított vagy pépes alapanyagot betöltve töltelékárut készíthetünk.

Bővebben: Mesterséges belek

7. oldal / 8